19Juni2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Sevdah TV od sada i u Novom Travniku putem GLOBAL TV

Sevdah TV od sada i u Novom Travniku putem GLOBAL TV

Prije desetak dana, u Bosni i Hercegovini je pokrenuta prva televizija na kojoj se 24 sata dnevno emituju isključivo sevdalinke. Radi se o novom medijskom projektu koji ima za cilj da promoviše i popularizira bosanskohercegovačku narodnu pjesmu sevdalinku u BiH, regionu i svijetu.
Muzički miks na ovoj televiziji kreiraju muzički urednici sa preko 20. godina iskustva na domaćim radiostanicama. Pažljivo biraju sevdalinke u izvedbi legendi sevdaha, novih sevdahlija ali i izvođača kojima sevdah nije primarni pravac.
Sevdah TV se već nalazi u programskoj šemi pojedinih kablovskih i IPTV operatera na teritoriju Bosne i Hercegovne, Hrvatske i Srbije. Ukoliko još nemate dostupan Sevdah TV, potrebno je da kontaktirate vašeg kablovskog ili IPTV operatera koji će sigurno prepoznati važnost ovog televizijskog projekta za očuvanje bosanskohercegovačke muzičke kulture i tradicije i ubaciti Sevdah TV u programsku šemu.

"Naš cilj je da promovišemo sevdah te da osiguramo bolju i sigurniju budućnost naše narodne pjesme. Promovišemo stare sedvalinke i nove izvođače i ulažemo napore da snimimo što više sevdalinki. U prvoj fazi želimo da završimo distribuciju u cijelom regionu a nakon toga planiramo da se posvetimo očuvanje sevdalinke kroz promociju novih izvođača" kaže Alem Lolić, generalni direktor TNT Group-a.

Inače, iz ove grupacije najavljuju besplatno snimanje i promociju svih izvođača sevdalinki koji ih kontaktiraju te specijalna video izdanja koja će se distribuirati u cijeloj regiji.

U Novom Travniku Sevdah Tv možete pratiti putem Global TV na kanalu koji se nalazi na poziciji 505.
Sponzorirani članak