19Juni2021

NoviTravnik.info

Vi ste ovdje: Naslovnica NT Vijesti Počeli „Rujanski susreti“ u Novom Travniku

Počeli „Rujanski susreti“ u Novom Travniku

Koncertom tamburaških sastava "Kad čuješ tambure...", u Novom Travniku je otvorena tradicionalna manifestacija Dani folklora i tradicijskih umjetnosti "Rujanski susreti", u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Stari Hrast 2000". Na koncertu su nastupili „Novotravničke lole“ i  tamburaški sastav „Mak Trnovec“ iz Hrvatske. Ovo je bila izvanredna prilika da Novotravničani i oni istinski ljubitelji tamburica uživaju u brojnim izvedbama.
Predsjednica Kulturno-umjetničkog društva "Stari Hrast 2000", Tanja Mlakić, je za NoviTravnik.info rekla kako je ovaj koncert samo mali uvod u ovogodišnje „Rujanske susrete“ te pozvala sve da dođu i posjete ove događaje i da vide šta su to pripremili.

Manifestacija će 4. septembra biti nastavljena Folklornim koncertom u Travniku, u Centru za kulturu.
Centralni događaj „Rujanskih susreta“ je Smotra tradicijskog folklora, planirana za 5. septembar u Novom Travniku, sa početkom u 16 sati. Učestvovat će brojna kulturno-umjetnička društva iz BiH i inostranstva.
"Rujanski susreti" će biti završeni u nedjelju, 6. septembra, Petim sajmom tradicijskih obrta i rukotvorina. Sajam će okupiti brojne izlagače iz BiH, a bit će održan ispred Zavičajne zbirke "Baština" u Rankovićima.
Dani folklora i tradicijskih umjetnosti "Rujanski susreti" je manifestacija od međunarodnog značaja i nalazi se u kalendaru Vijeća međunarodnih organizatora folklornih festivala i tradicijskih umjetnosti. 
A.K./Foto: Drukciji radio